theheartofeverything

Alla inlägg under maj 2012

Av Erika - 13 maj 2012 22:23

Min kompis Maria har veckans soundtrack på sin blogg. Jag kommer kanske köra med nåt liknande ibland men blir nog en del musik och videor lite hipp som happt, det mesta från favoritartisterna.


Nu blir det 2 klipp av Die Happy!!

Ett väldigt sorgligt men toppenliveframträdande av hela bandet, speciellt sångerskan Marta!! Denna låt berör mig nåt så oerhört, väldigt känslosamt!!


Till det andra tänkte jag ta samma låt men från en konsert i Kulturkirche i Köln som jag var på 31 mars 2009. Men tänkte det skulle bli lite för mkt. Så det får bli första singeln från första skivan istället, 2000 kom min pappa hem med en cd från ett band han hade sett live på en gratiskonsert i Frankfurt några månader innan albumet släpptes. Han gillade vad han hört och köpte skivan när den släpptes och kom hem till svedala igen och spelade upp för mig, som han gör med det mesta i musikväg. Det tog mig 2 genomlyssningar innan jag var fast. Innan hade jag faktiskt aldrig lyssnat på så mycket hardcore/hårdare rockmusik.


SÅ nu 12 år senare så är de fortfarande grymt bra, de hade sin 1000:e konsert i vintras som jag gärna hade gått på. Men 4 konserter i Tyskland och 1 i Prag är ändå många bra konsertminnen. Alla konserter har jag sett med min pappa!!

Av Erika - 13 maj 2012 19:53

Varje år i mitten av maj är det löparfest här i götet! Varje år har jag nåt i planeringen som gör att jag måste hänga på handels. Tentaplugg eller grupparbete, nu är det kandidatuppsats som hägrar som behövdes sittas med under lördagen. Försöka analysera våran enkät om bostadsköp. Samtidigt som jag sprang ut och hejade fram några kändisar som skulle anta utmaningen som 21 km löpning innebär. Det var löpmästarinnan Therese som alltid är positiv och pratglad, bror Linus och Elin, 2 stöttepelare i mitt liv, allas vår fighter Cissi som just nu jobbar för att klara klassikern, finaste Miamaria som är min favvo sociala värmländska sekreterare, bästa Moa som är en grym och härlig person/PT, sköna Camilla som gått framåt med sin löpning och träning de senaste åren och glada Malin som alltid är positiv! Målet var att se alla, så jag gick in på varvets hemsida för att kolla upp starttider, för en del av dem hade jag lite på känn vad de skulle kunna springa på så hade tänkt räkna ut lite för hand samtidigt som jag hade tänkt följa på hemsidan. Det visade sig att det fanns ett excelblad på sidan som var förprogrammerad och man behövde endast fylla i starttid och ungefärlig löptid per km. Perfekt hjälpmedel. 


Sen att lyckas se de jag ville heja fram lite extra utöver alla i folkvimlet som sprang var dock en annan femma. Men jag lyckades, lite hjälp av att Maria och Malin såg mig/oss först. Maria var på kramhumör när hon såg mig men jag tog fram kameran så då blev det inget av det, så nästa år vet jag det!! Blev till en jättefin bild om inte annat. Bror Linus var på spex humör när han såg mig och kameran, dock lyckades jag bara fånga en del av det. 2 minnen jag kommer bära med mig av denna dagen.


Linus var på spexhumör!!


   

Elin såg pigg ut!!


 

Dagens skönaste bild och krammiss!


Var väldigt kul att se alla, både kända och okända, hur de slet och hur de njöt av läget, musiken, sällskapet och vädret. Kanske blir en egen start i detta lopp om nåt år när löpningen satt sig lite mer som en rolig träningsform. Är inte där riktigt än, visst handlar det mesta om för min del att när det känns lättare kommer jag tycka att det är kul. Kul också att stå och heja med Rebecca och Ulrika som var bättre på att heja än mig, då jag inte har hals och röst och ork med mig att skrika så mkt eller klappa alltför mkt just nu. Det var en folkfest helt enkelt!!


Kul att de flesta av de jag hejade på verkade vara nöjda med sitt lopp, för jag är sjukt imponerad av dem allihopa. Dagens resultat firades i Marias ära, hon slog pers med 4 minuter!!! Hon hade tidigt bokat upp oss att fira med henne på Moon Thai på masthugget!! En sjukt goo Thairest där allt är inrett som en djungel!!! Tog en halvmånestyrka på maten och kände att mina näsa renades och det kändes lättare att andas efter det!!! 


Det var helt enkelt en perfekt dag!!

Av Erika - 9 maj 2012 21:39

Så var det dags igen, förkylning :(. Låter kanske inte så farligt men jag och förkylningar går inte ihop. Alla har vi våra symptom och alla klarar sig ofta igenom dem så också jag. Jag är så tacksam att sen slutet av juli förra året har jag enbart genomlidit 2 förkylningar, den första började i slutet av juli och den andra i början av december. Så sedan juli i förra året fram till nu, 7 maj, har jag varit förkyld 2 gånger. Det blir i snitt 1 per 5:e månad. Oj vad länge mellan!! Vilken trend!! Ta i trä för att det kommer fortsätta så. För innan dess hade jag många halsinfektioner, virus, bihåle- och slemhinneproblem. Det kunde vara som så att jag fick infektion som tog 3-4 veckor att bli kvitt och sen fick jag vara symptomfri i 2 månader innan det började igen. Detta under 2.5 årstid. Segt segt, det har varit mkt in och ut på vårdcentralen och mycket olika tester under denna perioden. Jag upplever fortsatt lite utav problemen men de är nog mer en frukt av alla infektioner och jag har börjat lära mig leva med det.


Denna förkylning känns ju lite seg ur den synpunkten att jag precis formulerat alla mina mål på papper. Det var ju dags att bara ta tag i det nu och se till att det fungerar. Så lite nedstämd är jag och då är det extra svårt att vara fokuserad och följa allt strikt. Träningen får ju stå t sidan lite och det för rätt orsaker, promenader ska dock kunna genomföras så länge jag är feberfri och även lite lättare styrketräning för att hålla igång kroppen. Det som jag ser som största utmaningen är dock detta med kosten. När jag känner mig nedstämd blir det ofta att man äter nåt godis eller liknande. Även glass och kolsyrad cola blir det också mer utav under förkylning dock så brukar de hjälpa mina förkylningssymptom då jag ofta har mycket problem med halsen och de lindrar bättre än till exempel te gör i vissa lägen. Cola och glass tillsammans med panodil var en kur jag fick utav en läkare en sommar för 6 år sen då jag hade en långvarig förkylning. Han trodde jag hade en virusinfektion så inga andra mediciner utskrivna. dock så tog han ett influensatest som var väldigt ovanligt, 2% risk att jag hade den sortens influensa. Det tog 3 veckor att få resultatet på testet och jag hade den influensan och hade tagit mig till absoluta slutskedet av sjukdomsperioden när jag fick pencillinet utskrivet. Så jag tror helt klart på denna kur!! :). 


Men nu tillbaka till vad min rubrik handlar om, inspiration att hålla sig på banan med kost mål och lättare träningsmål. Det finns framgångssagor med personer som av olika skäl gått igenom livsavgörande händelser, dessa får mig att inse hur bra jag har det och inspirerar mig till att om de kan så kan jag!! En grundtanke som alltid är den rätta, JAG KAN OCH JAG ÄR DUKTIG OCH JAG UTFÖR ALLT EFTER MINA EGNA FÖRUTSÄTTNINGAR!!!


Idag så fick jag läsa om ytterligare en sådan stark person som gjort allt för att, efter att hon blev förlamad från bröstet och nedåt då hon ramlade av en häst, komma tillbaka så gott hon bara kan. Denna tjej heter Claire Lomas och hon fullföljde idag, 5 år efter olyckan, London Maraton. Det tog henne 16 dagar men med hjälp av järnvilja och en "bionic suit" var det en helt makalös bedrift enligt min mening. 


En annan som alltid berört mig är "Järnmannen" Anders Olsson. Det finns flera liknande berättelser i vårat avlånga land men Anders är värmlänning och det gör det mer logiskt att jag har koll på honom då han har figurerat mycket i tidningarna i Värmland efter alla sina bedrifter. Anders blev förlamad från midjan och nedåt efter att ha råkat ut för lite olyckliga omständigheter i vården. Hans lungkapacitet halverades också. Efter ett par år med att vara kvar i smärtdjupet blev Anders utmanad att vara med i Vansbrosimmet. Detta blev början på en fantastisk resa som fortfarande håller på. Anders har trots sitt handikapp blivit 8 totalt i Vansbrosimmet 2007, vunnit flertalet guld i

paralympics och vm.  Respekt till honom och alla som är som honom och Claire därute, kan verkligen inte sätta mig in i deras situation men tycker det är så häftigt att de trots avsaknad av något som jag helt tar förgivet lyckas med det de lyckas med. 


Sen finns det de personer som har lyckats med sina mål som inte är handikappade, de är också inspirationskällor, proffsidrottare eller personer i min närhet. Jag är en sucker för framgångssagor och suger in och blir inspirerad. Mitt jobb blir att se, lära och kunna vända inspirationen till en långvarig källa som kan hjälpa mig nå mina mål.


Jag kom, jag såg och jag segrade!!


Av Erika - 7 maj 2012 21:00

De senaste dagarna har allt handlat om tentaplugg, detta innebär att allt annat i livet får stå åt sidan iaf lite. Dock är denna period en utav de perioderna i livet då jag behöver träna mest på att leva i nuet och inte gå in alltför mycket i mig själv. 

Under tentaplugg period så ser jag tunnelseende, om jag möter en kompis på gatan behövs det att denne ställer sig 5 cm framför näsan på mig för att jag ska märka. Jag äter sover och pluggar. Mitt humör är stressigt och irriterat om något stör mitt space, vilket inte enbart är närmast mitt fysiska jag utan det kan handla om en hel spårvagn av den italienska sorten som störande moment.

För att förtydliga så tycker jag verkligen inte om mig själv under denna tid, därav att jag ska jobba med det. Jag gillar inte att mitt tålamod är så kort och att jag lätt blir ledsen. Det är inte lätt måste jag säga speciellt då jag överlag är en person som byggt upp en hög skyddsmur runt hela mitt väsen. Men förutom att se till att planera dagen i förväg, så jag är medveten på förhand vad som ska kunna hända och alla möjliga situationer som kan uppstå i samband med det, ska jag använda mig av meditation för att kunna leva och agera i nuet. Att leva i nuet innebär att mitt huvud är med och fokuserad där jag just är i stunden  Mitt vanligaste tillstånd är att jag, oavsett vart jag är, alltid tänker på vad som ska hända imorgon eller om 1 timme. Det handlar inte om att jag inte vill vara där jag är just nu utan mer om att jag vill veta exakt vad som ska hända så jag unviker att bli sårad eller tagen på sängen. T.ex om jag vet att jag ska träffa någon om 1 timme så kan jag förbereda mig på att personen blir sen, hur reagerar jag då, hur påverkar det min nästa aktivitet. För mig handlar allt om kontroll och jag måste klara av att släppa den kontrollen. 

Så mitt liv förutom att träna, plugga och jobba handlar om att försöka bli bättre på att vara med mina kompisar och familj i varje sekund.

Jag har kommit en bit på vägen, det började i mars förra året, men arbetet är fortfarande långt ifrån färdigt och kommer nog alltid att vara en kamp.


   

Av Erika - 4 maj 2012 22:20

MÅL!!!!!!!!!!!!!

Äntligen, dags nu kanske 4 maj 2012, har jag formulerat mina mål med ord. Vissa vet vad en del utav målen är och för andra kan det komma som en chock, mål vad är det?   Tänkte iaf att nu är det dags att få ner det på papper så jag kanske blir mera målmedveten med det jag tar för mig i livet. Vilka mål som är satta kommer uppdagas tids nog men ni får ge er till tåls. Inte bringa otur här. Sen så kanske även lite målbilder för livet i allmänhet kommer upp också då denna blogg ska vara lite allmän och hjälpa mig att leva i nuet!!!

Det är först och främst övergripande träningsmål för hela året med delmål för varje månad, som sätts en månad i taget. Spännande och se ifall detta kan ge mig en extra skjuts.

(bilden hämtad från seotjejen.se)

Av Erika - 1 maj 2012 14:26

Jag är ingen demonstratör trots mina färger. Försöker dock vid denna dag att tänka på vad den betyder för oss och alla som behöver ha det bättre och alla andra som är missnöjda. Det är bra att denna dag finns men hoppas att alla aktiva därute inklusive mig själv står upp för folks rättigheter alla dagar på året. 


My tribute till denna dag blev att jag lyssnade på lite arg svensk punk musik a´la Nina Rochelle:


Taxi 43:


1... 2... 3... AAA!!!

När du åker tillbaka till Sverige
Berätta för alla om mig
Säg till dom att jag va ett misstag
Förklara hur mycket du ångrar dig

För Sverige vill ha det så
För Sverige vill ha det så

Men Taxi 43 kör mig vart jag vill
Vart jag vill i Spanien

Jag e en drink från döden
Men jag ska aldrig sticka ut hakan
jag ska aldrig göra mig märkvärdig
Över sånt som jag saknar

Om Sverige vill ha det så
Om Sverige vill ha det så

Men taxi 43 kör mig vart jag vill
Vart jag vill i Spanien
Och rök från Marrakesh blir mitt nya hem
Mitt nya hem i Spanien

Mer väster ut än vad jag förtjänar
Och det är så tydligt att jag kommer gå ner mig
Och det är så här, så här dom vill se mig
Mer tragisk än allt du kan tänka dig

Men taxi 43 kör mig vart jag vill
Vart jag vill i Spanien

Av Erika - 1 maj 2012 14:06

Sköna maj välkommen till vår bygd igen....!! Kan inte säga det för ofta - Våren är här. 

Dags för ett Ronjaskri kanske. Fina minnen. 


Dagen har börjat bra, helt underbart väder med strålande skolsken.Det blev en löptur, 5km, lite trevande då jag haft lite känningar i benhinnorna på höger ben. Men hade fått lite tips av coachen hur jag kunde ändra löpsteget som skulle kunna hjälpa. Första 4 km, 1km på asfalt & 3 km i spåren runt härlanda tjärn, kändes helt okej, kände av benhinnorna men mer som det känns när man är lite seg i kroppen eller har träningsvärk. Sista km så började det kännas mer. Vad gällde löpstegstekniken så tycker jag nog att jag lyckades hålla 180 bpm tekniken helt okej första 4, med lite justeringar ibland men hade svårare sista kilometern. Så det kanske är en orsak till känningarna. Men ska försöka undvika springa asfalt iaf ett tag nu och se om jag ska köpa nya skor och fixa till spinningskorna som inte heller är ideala just nu. Känner mig hoppfull. Vad gäller tiden så kändes det bra. 33 min 30 sek är personligt rekord på dörr-dörr 5 km turen runt härlanda tjärn. samma tid ungefär som vanligt på första 4 - 26 och sen förbättrat sista km med 90 sek. Så jag är nöjd trots känningarna. Så om benhinnorna blir bättre och inte sämre och jag får mer löpning i kroppen så kan nog målet för stadsloppet den 17 juni slås!!


Våren välkomnades med härlig stavgång i änggårdsbergen i Moas regi på valborgskvällen. Pågrund av helgen var vi 4 + Moa men det fungerade bra det med. Jag fick testa att gå med stavar för första gången någonsin, vad konstigt det kändes men vilken fart man kunda få.   Blev även lite backlöpning, kom till en nedförsbacke där känslan blev att bara släppa loss och rulla ned och när jag kom ned bestämde jag mig för lite rusch uppför backen igen. Moa utmanade mig med en "Våga Erika" för att få mig att göra det en gång till - vem kan säga nej till en sådan utmaning. Blev även utmanade till att ta trapporna oxå x2. Kändes helt okej i benhinnor och kropp överlag. 


I slottsskogen blev det efteråt häng med Labba, Werner, Brys och Larzon + lite annat kul folk. Vi spelade spel och drack lite vin. En mysig kväll!!

   

Ovido - Quiz & Flashcards