theheartofeverything

Alla inlägg den 24 juni 2012

Av Erika - 24 juni 2012 23:59











I torsdags spelade jag min andra fotbollsmatch sedan jag började spela igen för ca 1 månad sen. Jag måste erkänna att jag var sjukt nervös. På gränsen till illamående. Vilket det finns flera orsaker till, men en av dem var väl att jag var inte så där jättenöjd med debuten, även om det var en svår match, och jag kände att jag ville göra en så mycket bättre match denna matchen. En av sakerna som drog ned mig i första matchen var skadan i underbenet som gjorde att jag hade svårt att röra mig och springa som jag ville. Tränaren vill att jag ska agera ganska långt ut som målvakt när det passar, vilket var svårt pågrund av smärtan, jag vågade inte helt enkelt. Så jag försökte säkra vilket inte alls passade matchbilden. 

Men inför denna matchen mot Angered kände jag ingen smärta i benet och jag fick en träning innan också som var smärtfri.  Även matchen kändes jättebra, jag fick några lite enklare ingripanden i början och sen flöt det på i de flesta situationerna. Jag är inte nöjd med 2 insläppta mål men känner så här i efterhand att det inte var så mkt mer som kunde göras i just de situationerna.

Det är riktigt kul att det har gått såpass bra som det har gjort hittils med fotbollen. Och bara efter 1 månad så har jag tagit upp intresset på fullaste allvar igen. Jag har sett många fler matcher från EM än vad jag hade gjort annars. Och i onsdags var jag på Gamla Ullevi och kollade svenska damslandslaget OS genrepa mot regerande världsmästarinnorna Japan. Allt eller inget, men det är väldigt nyttigt att kolla mycket. Speciellt på målvaktsageranden.

Sverige-Japan, damfotboll på Gamla Ullevi Juni 2012



Surfandes på känslan efter  beskedet om godkänd kandidatuppsats och även en riktig rolig kämpar match från hela laget i matchen mot Angered så tog jag emot midsommarfirandet utan några förväntningar. Det blev en trevlig dag i fint sällskap, först picnicklunch ute på Brännö brygga och sen fest hos en kompis kompis syster, eller hur det nu var, på kvällen. Hela helgen har varit toppen och den avslutades med spelkväll, Ticket to Ride, med Cicci, Maria, Calle och Kristina. Mysmys. 


Lite kul även att italien slog england på straffar i kvällens kvartsfinal. De förtjänade det efter att ha varit bättre matchen igenom. 


Lite nostalgi!

Tänk om man på gamla dagar kunde göra så här:


Min stora målvaktsidol från förr, danske Peter Schmeichel. Årets sportbild 1994. (lånad av aftonbladet)

Av Erika - 24 juni 2012 23:38

Jag är väl som vem som helst i detta land, antar jag iaf. Jag vill ha sol och bad under sommarmånaderna med tillhörande aktiviteter. Dock insåg jag en sak under midsommarfirandet i fredags och det är faktiskt att sommaren är här, iallafall om man ska titta till en utav mina måttstockar för hur jag vill att sommar ska kännas. Det finns olika delar vädermässigt som är viktiga för mig under sommarmånaderna. Alla delar tillsammans gör en helt fantastisk sommar, en härlig blandning och mix behövs för att jag inte ska ta sommaren för given.

Vänta lite, nu tycker ni som läser detta säkerligen att de 3 andra årstiderna vi upplever är tillräckliga för att vi inte ska ta en alltigenom solig sommar förgivet. Kanske, men jag håller inte med fullt ut, jag tror på variation inom kortare tidsspann, vilket gör regn till ett välkomnande inslag under sommarmånaderna. måttligt med regn, mer som ett litet komplement till sol, så man kan sitta inne ibland och kolla på film som ett skönt avbrott i uteaktiviterna som ofta hägrar under sommarmånaderna.

Så vad är min måttstock för att definiera sommar? Den är inte helt annorlunda från vad väderinstitut använder sig av för att definiera årstider. Jag använder mig av temperatur och känsla. Min inställning till olika väderlekar är att har man rätt kläder så spelar vädret mindre roll, för då kan man leva ganska obehindrat och ha det bra oavsett. På sommaren är det viktigt för mig att man inte behöver ha så mycket kläder på sig oavsett väder och vind. Dock är jag väldigt dålig på att hitta en bra balans under sommaren vad gäller klädmängd, oftast har jag på mig för mycket kläder, även om jag försöker ha flera lager på mig så jag kan ta av. Då uppstår problemet med att jag måste bära runt på kläderna, vilket är ett mindre problem iofs. Så klädvalet i fredags, på midsommarafton, funderade jag på länge och väl. Jag visste att det skulle bli regn och jag visste att temperaturen ändå var behaglig ute även om jag inte visste hur en längre vistelse ute skulle kännas, speciellt inte ute på Brännö där vi skulle hänga. Men det fick bli klänning med leggings och ballerina skor. Nedpackat var ett par strumpor, sneakers, en varm tröja och tajts ifall det skulle bli kyligt. Men...... det behövdes inte. Jag som blir snabbt kall om fötterna kunde sitta barfota och frös inte ett dugg. Nu vet jag inte hur mkt alkoholen hjälpte till med värmehållningen, men jag måste säga att jag älskar regn när det är varmt ute. Man känner knappt av vätan. Ett sommarregn kan vara helt underbart. Även att träna i regn under sommaren är skönt. Jag hade glömt detta, även om jag fortfarande drar mig för att gå ut och springa eller köra individuell träning då, men fotbollsträning/match i regn under sommaren är riktigt nice. Man känner inte ens av att man är genomblöt och gräset är mycket lättare att glida runt på, och det känns mycket mjukare att slänga sig på även fast det oftast inte är det, om det inte är lerigt. 


Jag slår ett slag för sommarregn!! kommer precis efter varma soliga sommardagar på listan över favoritväder!! 

Ovido - Quiz & Flashcards